Popje

Het 48 Hour Film Project is een wedstrijd waarbij teams 48 uur (duh!) hebben om een complete korte film te maken. Van briefing tot oplevering in twee etmalen! Het concept wordt wereldwijd georganiseerd, steeds per stad. Team BulletPilot uit Rotterdam vroeg mij erbij het de Rotterdamse 48HFP-editie.

Op vrijdag 26 augustus om 19 uur kregen alle 44 teams hun verplichte genre, karakternaam, dialoogzin, en prop. Team BulletPilot kreeg SciFi, Peter/Petra de Reuver, “Het antwoord is ja, maar wat was de vraag?”, en een elastiekje. De schrijver en de regisseur begonnen meteen te schrijven, tot diep in de nacht. Tijdens de shoot op zaterdag kreeg de editor steeds de shots aangeleverd, en stuurde de effectshots naar mij door voor een stukje over the top effectbejag. Op zondag 28 augustus om 19 uur leverde de regisseur, Rick Bazuin, de USB-stick met de film in bij bioscoop LantarenVenster. Pfff!

Een week later, tijdens de officiele Award Ceremony, bleken we tot de meest genomineerde films te behoren met vier nominaties!
-Best Special Effects (ja, hiero!)
-Best Writing
-Best Use of Rotterdam
-Best Sound Design