Koningin opent ziekenhuis met karakter

Het afgelopen jaar heb ik gewerkt aan de vijf CG karakters die op 12 juni aan de pers werden onthuld. Ze zijn op diverse plekken door het gloednieuwe gebouw van het Juliana Kinderziekenhuis te zien, zodat de kinderen iets leuks te zien hebben en zich wat beter voelen. Knuf, Blij, Vouw, C-Bot en de Vizzels zitten op het behang, in projecties, en op schermen. Dat gaat van beelden bij de ingang, tot lieve animaties voor als de kinderen bijkomen uit de narcose. Hier is een kleine impressie van de karakters op hun persconferentie:

 

 

Onze koningin zette een oude traditie voort, en opende het nieuwe gebouw officieel, net als haar schoonmoeder en diens moeder dat deden voor de vorige gebouwen. Het zeer lichte en open gebouw, ontworpen door Meyer en Van Schooten Architects (MVSA), is anders dan welk ander ziekenhuis dat ik ooit gezien heb. Met veel ruimte en lucht, en een hele chique uitstraling, met veel rondingen.

Heel mooi inderdaad, maar niet speciaal geschikt om zieke kinderen af te leiden van hun bezoek. Mijn opdrachtgever Tinker Imagineers was gevraagd om hun magische werk te doen, en gethematiseerde elementen te leveren voor kinderen, om naar te kijken en mee te spelen. De afgeronde vormen en klare lijnen van het gebouw zijn makkelijk te herkennen in de ontwerpen die zij gemaakt hebben voor het behang en de speelobjecten. Ik werd gevraagd om hun ontwerpen voor de vijf karakters verder te ontwikkelen, en om alle renders voor he behang te produceren. Daarnaast produceerde ik diverse animaties die het behang tot leven brengen, met 2D en 3D elementen, en de karakters. De animaties zijn gevideomapped op het behang, waarbij de aanwezige geprinte designs zijn gebruikt als omgeving voor de animaties. Door het verstoppen van de randen van de projectie, en door alleen kleine details te highlighten, ontstaat een magisch effect, waar kinderen zich over verwonderen. De projecties zien er niet uit als een rechthoekig scherm, maar als kleine, lichtgevende stukjes behang die tot leven komen.

Deze projecties worden ook gebruikt in de gang naar de OK vleugel, de luchtsluis naar de OK’s, en in de behandelkamers. In de verkoeverkamers kunnen de bijkomende kinderen naar iPads kijken waarop een rustige, vrolijke animatie van de vijf karakters te zien is, die allemaal even naar ze komen kijken.

In de toekomst worden nog diverse toevoegingen en extra animaties geproduceerd en geinstalleerd.